Οροι και Προϋποθέσεις

1) Για να συμφωνήσετε με τους όρους ενοικίασης οχήματος, ο κύριος και κάθε επιπλέον οδηγός πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών, για κάθε κατηγορία αυτοκινήτου. Κατά την παραλαβή του οχήματος, ο πελάτης υποχρεούται:

α) Να επιδείξει ένα έγκυρο δίπλωμα οδήγησης και μια διεθνή  άδεια οδήγησης εάν χρειάζεται.

β) Να υπογράψει το Συμφωνητικό Ενοικίασης για να αποδεχτεί τους βασικούς όρους ενοικίασης της Go Car και τυχόν πρόσθετες ασφάλειες.

2) Αποδεκτές πιστωτικές κάρτες:

Το Go  Car   δέχεται πιστωτικές κάρτες Visa και MasterCard. Το American Express και το Diners Club δεν θα γίνονται δεκτά.

3) Πληρωμή:

Κάθε πληρωμή γίνεται δεκτή εκτός από επιταγές.

4) Άδεια οδήγησης:

Όλοι οι οδηγοί πρέπει να είναι κάτοχοι άδειας που έχει εκδοθεί και ισχύει για τουλάχιστον δυο έτη. Η διεθνής άδεια οδήγησης είναι υποχρεωτική από την ελληνική νομοθεσία για όλους τους ενοικιαστές εκτός ΕΕ ή σε περίπτωση που η Άδειά Οδήγησής τους δεν είναι επίσης στα Αγγλικά. Η Διεθνής Άδεια Οδήγησης ισχύει σε περισσότερες από 150 χώρες και φέρει πληροφορίες για τον οδηγό, μαζί με φωτογραφία του/της.

5) Πρόσθετα προγράμματα οδήγησης:

Σύμφωνα με τους όρους ενοικίασης οχημάτων της Go Car , οι απαιτήσεις για την ελάχιστη ηλικία και την άδεια του ενοικιαστή ισχύουν επίσης για τον επιπλέον οδηγό. Μπορεί να προστεθεί μόνο ένας (1) επιπλέον οδηγός, με κόστος 4€/ημέρα.

6) Τροχαίες παραβάσεις και διοικητικές κυρώσεις:

Ο ενοικιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όλα τα εισιτήρια και τις πρόσθετες διοικητικές κυρώσεις που προκύπτουν από παραβίαση του Ελληνικού Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κατά τη διάρκεια της περιόδου ενοικίασης. Εάν αυτές οι διοικητικές κυρώσεις/εισιτήρια δεν γνωστοποιηθούν στην εταιρεία μας με την ολοκλήρωση της περιόδου ενοικίασης (συμβόλαιο), η παράβαση θα εκδοθεί στον ενοικιαστή και οι Ελληνικές Αρχές θα ζητήσουν τα στοιχεία του ενοικιαστή. Το εισιτήριο θα αποσταλεί ταχυδρομικώς.

7) Φόρτιση καυσίμου:

Η κατανάλωση καυσίμου καλύπτεται από τον ενοικιαστή. Το όχημα θα παραδοθεί με καύσιμα και ο ενοικιαστής υποχρεούται να το επιστρέψει όπως το παρέλαβε. Σε περίπτωση που δεν το επιστρέψει αναπληρωμένο, υποχρεούται να καταβάλει το ποσό που έχει ορίσει η εταιρεία μας για την αναπλήρωση καυσίμου.

8) Παραλαβή και παράδοση:

Δεν θα υπάρχει χρέωση για παραδόσεις σε απόσταση 20 χιλιομέτρων. από την έδρα της εταιρείας μας στην τοπική συνοικία Λαδοχωρίου Δήμου Ηγουμενίτσας (οδός Αγίων Αποστόλων 37Α), από όλα τα ξενοδοχεία της πόλης και από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Παραδόσεις εκτός των γραφείων της εταιρείας και για αποστάσεις μεγαλύτερες των 20km επιβαρύνονται με χρέωση σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της εταιρείας μας.

9) Ενοικίαση χωρίς παράδοση:

Η εταιρεία μας δεν παρέχει ενοικιάσεις χωρίς παράδοση. Όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να επιστραφούν στην αρχική τοποθεσία παραλαβής της εταιρείας μας, στην τοπική συνοικία Λαδοχωρίου, Δήμος Ηγουμενίτσας (οδός Αγίων Αποστόλων 37Α). Εάν επιθυμείτε να επιστρέψετε το όχημα σε διαφορετική τοποθεσία, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας.

10) Επιβίβαση στο πλοίο:

Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις ενοικίασης οχημάτων του  Go Car , η επιβίβαση στα οχήματα της εταιρείας μας σε πλοία απαγορεύεται. Οτιδήποτε άλλο γίνεται κατόπιν εξουσιοδότησης από την εταιρεία μας.

11) Μεταφορές εκτός Ελλάδος:

Απαγορεύεται η μεταφορά των αυτοκινήτων της εταιρείας μας εκτός των συνόρων της Ελλάδας.

12) Παιδικά καθίσματα:

Παρέχονται κατόπιν αιτήματος κατά την κράτηση, μαζί με αντίστοιχη χρέωση.

13) Σε περίπτωση ατυχήματος:

Σε περίπτωση που το ατύχημα περιλαμβάνει προσωπικό τραυματισμό, πρέπει να αναφέρετε το ατύχημα στις τοπικές αστυνομικές αρχές στην περιοχή όπου συνέβη το ατύχημα (η αστυνομία πιθανότατα θα επισκεφθεί τον τόπο του ατυχήματος για να εξετάσει τις αναφορές). Ο οδηγός πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλει τυχόν αναφορές ατυχήματος που απαιτούνται από τις τοπικές ή κρατικές αρχές. Επιπλέον, ο οδηγός πρέπει να συμπληρώσει μια αναφορά ατυχήματος εταιρείας για ασφαλιστικούς σκοπούς. Αυτή η αναφορά γίνεται για την ασφάλεια και των δύο μερών και είναι ιδιαίτερα σημαντική σε περίπτωση ευθυνών τρίτων. Λάβετε υπόψη ότι οι δηλώσεις που κάνετε μπορεί να αποτελούν ουσιαστικό μέρος της αναφοράς ατυχήματος. Είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς και ακριβείς, καθώς οι δηλώσεις σας ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε νομικές αξιώσεις.

14) Σε περίπτωση ζημιάς από ενοικίαση:

επικοινωνήστε με την εταιρεία μας στο 2665 306765 – 6947687711 ή καλέστε την ασφαλιστική μας εταιρεία για άμεση εξυπηρέτηση. Φροντίστε να γνωρίζετε την ακριβή τοποθεσία σας, ώστε να μπορείτε να πείτε στην οδική βοήθεια πού θα σας βρει.

15) Για παράταση του χρόνου ενοικίασης:

παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εταιρεία στο 2665306765 – 6947687711 πριν από την προγραμματισμένη παράδοση του ενοικιαζόμενου οχήματος. Οποιεσδήποτε αλλαγές στην παράδοση του οχήματος ενδέχεται να αλλάξουν την τιμή. Εάν επιθυμείτε να παρατείνετε την περίοδο ενοικίασης, κάντε το εγκαίρως για να διασφαλίσετε ότι όλοι οι άλλοι πελάτες θα έχουν διαθέσιμο το ενοικιαζόμενο όχημά τους κατά την άφιξη. Σε περίπτωση που χρειαστεί το συγκεκριμένο όχημα, θα κανονιστεί η παράδοση ενός οχήματος αντικατάστασης.

16) Ελάχιστη περίοδος ενοικίασης:

η ελάχιστη περίοδος ενοικίασης είναι 48 ώρες. Για μονοήμερη ενοικίαση, επικοινωνήστε με την εταιρεία μας.

17) Ευθύνες του ενοικιαστή:

Στον ενοικιαστή παρέχεται βασική ασφαλιστική κάλυψη. Σε περίπτωση που εμπλακεί σε ατύχημα και δεν ευθύνεται για την πρόκληση του (εκτός από την περίπτωση εγκατάλειψης από τον υπεύθυνο), ο ενοικιαστής δεν επιβαρύνεται με κανένα χρηματικό ποσό για την κάλυψη της ζημιάς. Σε περίπτωση ατυχήματος και ζημιάς στο όχημά μας, όπου τρίτος πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για τη ζημιά και να εγκαταλείψει τον τόπο του συμβάντος, ο ενοικιαστής του οχήματός μας είναι υπεύθυνος για την κάλυψη της ζημιάς. Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής του οχήματος είναι υπεύθυνος για την πρόκληση ατυχήματος ή άλλης ζημιάς, υποχρεούται να καλύψει οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί στο όχημα της εταιρείας μας.

18) Όλοι οι βασικοί όροι παύουν να ισχύουν όταν:

α) Ο οδηγός ή οι συνοδηγοί βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών κ.λπ. β) Το όχημα οδηγείται από πρόσωπο διαφορετικό από τον πελάτη ή τον επιβάτη του, που αναφέρεται στη σύμβαση μίσθωσης. γ) Το όχημα χρησιμοποιείται σε παραλία, θάλασσα, αμμώδη παραλία ή σε δρόμο εκτός δρόμου.

19) Η εταιρεία δεν:

Προμηθεύει τα οχήματά της με σύστημα GPS.

20) Κατά τον συμφωνημένο χρόνο για την παράδοση του οχήματος:

η εταιρεία δικαιούται να αναλάβει το ενοικιαζόμενο όχημα χωρίς τη συγκατάθεση του πελάτη, οποιαδήποτε στιγμή και με οποιοδήποτε μέσο κριθεί απαραίτητο.

21) Το ενοικιαζόμενο όχημα απαγορεύεται:

να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς αντίθετους προς την ελληνική νομοθεσία, όπως για τη μεταφορά αντικειμένων, ανθρώπων ή ζώων που κερδίζουν άμεση ή έμμεση αναμέτρηση για αυτό, για ώθηση ή ρυμούλκηση άλλου οχήματος, σε αγώνες αυτοκινήτων, για τον προσδιορισμό ειδικών ή γενικών διαδρομών ράλι, αντοχής και δοκιμές μέγιστης ταχύτητας.

22) Οποιαδήποτε τροποποίηση:

των όρων της παρούσας συμφωνίας είναι άκυρη εκτός εάν συμφωνηθεί εγγράφως.

23) Αυτή η συμφωνία μίσθωσης διέπεται από:

τις διατάξεις της Ελληνικής Νομοθεσίας και αποτελεί νομική δήλωση για λογαριασμό του πελάτη – ενοικιαστή. Οποιαδήποτε παράβαση των διατάξεων της Ελληνικής Νομοθεσίας από την πλευρά του πελάτη – ενοικιαστή και κατά τη χρήση του ενοικιαζόμενου οχήματος τον καθιστά υπόλογο στις ελληνικές νομικές αρχές, καθώς και στην εταιρεία. Ο πελάτης – ενοικιαστής, σε εύθετο χρόνο, δηλώνει ότι διαθέτει, κατά χρήση και ιδιοκτησία, κινητή και ακίνητη περιουσία ικανή να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις του έναντι της εταιρείας μας.

24) Ο πελάτης – ενοικιαστής συμφωνεί και αποδέχεται ότι:

όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις ισχύουν και σε περιπτώσεις αρχικής μίσθωσης ή αλλαγής του αρχικά μισθωμένου οχήματος.

25) Πολιτική απορρήτου:

Η εταιρεία μας Go Car συλλέγει, χρησιμοποιεί και επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα, για την ορθή πορεία της διαδικασίας της ενοικίασης αυτοκινήτου, για τη συμμόρφωση με τις νομικές υποχρεώσεις, την αντίκρουση, την προβολή ή την άσκηση νομικών αξιώσεων. Η εταιρεία μας εγγυάται ότι δεν θα διαβιβάσει, κοινοποιήσει ή αποκαλύψει τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, για οποιονδήποτε σκοπό ή χρήση, εκτός εάν κάτι τέτοιο είναι υποχρεωτικό από την ισχύουσα νομοθεσία ή απαιτείται από δικαστικές/δημόσιες αρχές.

26) Ακύρωση

Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης έως και δέκα (10) ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξής της, θα επιστραφεί το προπληρωμένο ποσό. Για οποιαδήποτε ακύρωση μετά την τελική αυτή ημερομηνία, το ποσό της προκαταβολής δεν θα επιστραφεί.

27) Το Standard Theft Cover (TP) Theft Protection , διασφαλίζει ότι καλύπτεστε εάν το όχημά σας κλαπεί. Ισχύει υπέρβαση ανάλογα με την επιλεγμένη ομάδα αυτοκινήτων. Με αυτό το προϊόν, το πλεόνασμα του οχήματός σας είναι 1500 ευρώ